Iváncsa Községi Önkormányzata napelemes beruházása

Az energetikahatékonysági fejlesztési terveinkkel összhangban szavazott a Képviselő-testület a „Iváncsa Községi Önkormányzata napelemes beruházása” tárgyú KEOP pályázat benyújtása mellett, melyen 35 798 933 Ft támogatásban részesültünk.

A fejlesztés célja a fejlesztésben részt vevő intézményeink elektromos energia ellátásának kiváltása napelemes rendszerekkel, amelyek lényeges költségmegtakarítást eredményeznek korszerű, környezetkímélő működés mellett. A beruházás két intézményt fog érinteni, ezek a Faluház és Könyvtár valamint a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt telephelye. 

Az említett helyszíneken összesen 198 db napelem kerül felszerelésre, melyek éves számított összteljesítménye 56 700 kWh. Ez a helyszíni adottságoktól függően az egyes intézmények éves elektromos energia szükségletének körülbelül 20 %-os kiváltását tudja megvalósítani. Mivel a pályázat 100%-os támogatású, így a beüzemelést követően azonnali megtakarítást eredményez, nagyjából 53 tonna/év üvegházhatású gáz kibocsátásának csökkentése mellett. Az időszakosan jelentkező többlettermelést az áramszolgáltató hálózatába táplálja a rendszer, illetve szükség esetén „hagyományos” módon, szintén a hálózatból kapja vissza a fogyasztó intézmény („kétirányú” mérőórán keresztül).

Az elszámolás a törvény szerint a szerződéses egységáron, kilowatt alapon történik. A rendszer beüzemelése nyár végéig megtörténik. Bízunk benne, hogy a gyártó által vállalt 25 év garanciális időt alapul véve hosszú időn keresztül tudjuk az intézményeinket korszerű, olcsó és környezetbarát elektromos energiával ellátni.

Projekt fontosabb adatai
Kedvezményezett neve: Iváncsa Községi Önkormányzata
A projekt címe: Iváncsa Községi Önkormányzata napelemes beruházása
A szerződött támogatás összege: 35 798 933 Ft
A támogatás mértéke: 100%
Projekt megvalósítás tervezett befejezése: 2015.08.31.
A projekt azonosító száma: KEOP-4.10.0/N/14-2014-0170