Sajtóközlemény

BEFEJEZŐDÖTT Iváncsa Község ÖNKORMÁNYZATÁNAK napelemes BERUHÁZÁSA

Iváncsa Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a KEOP-4.10.0/N/14 Fotovoltaikus rendszerek kialakítása című konstrukcióra 2014-ben. A projekt az Iváncsa Község Önkormányzata napelemes beruházása címet kapta. A 35.798.933,- Ft-os, 100%-os intenzitású vissza nem térítendő támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozzák.

2015.08.28-án a kivitelező befejezte a beruházást és megtörtént a műszaki átadás-átvétel is. A fejlesztés célja a fejlesztésben részt vevő intézményeink elektromos energia ellátásának kiváltása napelemes rendszerekkel, amelyek lényeges költségmegtakarítást eredményeznek korszerű, környezetkímélő működés mellett. A beruházás két helyszínt érint, ezek a Faluház és Óvoda valamint a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. által üzemeltetett szennyvíztisztító telep épülete. Az említett helyszíneken összesen 50 kW csatlakozási teljesítményű napelem került felszerelésre, melyek éves számított összteljesítménye 56 700 kWh. Ez a helyszíni adottságoktól függően az egyes intézmények éves elektromos energia szükségletének körülbelül 20%-os kiváltását tudja megvalósítani.

Beépített rendszer típusok:

Faluház és Óvoda:
78 db JGS-250-P 250 Wp polikristályos napelem és 1 db Fronius Symo 20.0-3-M inverter

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szennyvíztelep épülete:    
120 db JGS-250-P 250 Wp polikristályos napelem és 2 db Fronius Symo 15.0-3-M inverter

Az önkormányzat a környezetvédelmi prioritásokat szem előtt tartva törekszik a települési környezetvédelem erősítésére és a környezetbiztonság növelésére is. A beruházás megvalósítása révén a környezeti terhelés mérséklésével hozzájárul a helyi, tágabb értelemben a regionális környezeti állapot javulásához. Bízunk benne, hogy a gyártó által vállalt 25 év garanciális időt alapul véve hosszú időn keresztül tudjuk az intézményeinket korszerű, olcsó és környezetbarát elektromos energiával ellátni.